Odbornici Socijalističke partije Srbije prećutali celu sednicu

Posle varnica koje su nedavno sevnule između naprednjaka i socijalista zbog prelaska Jovana Jakonića, doskorašnjeg potpredsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Srpsku naprednu stranku, usledilo je zatišje. sladjana-bjelic-2
Ono je posebno bilo uočljivo na skupštinskoj sednici u ponedeljak na kojoj odbornici SPS-a ni po jednoj tački dnevnog reda nisu izlazili za govornicu niti su glasali.

Iako uredno prisutni tokom celog zasedanja sa 56 tačaka dnevnog reda, ruke nisu podizali ni za, ni protiv predloga vladajuće većine, a čak ni kada je pitanje glasilo: “Ima li uzdržanih?”

Ovakav stav socijalisti za sada nisu obrazložili niti pojasnili. Ćutanje u njihovim redovima prokomentarisao je i predsednik gradske skupštine Milovan Blažić zaključujući sednicu.
slika-milovan -Ako nema više niko od odbornika da se javi, da koristi institut odborničkog pitanja, ja bih vam se zahvalio. Ovim je iscrpljen dnevni red. Posebno bih se zahvalio mom prijatelju Stevi Grbiću, danas je bio fenomenalan- prokomentarisao je Blažić sa osmehom.