Odbojkašice i odbojkaši ponos grada

Odbojkašice OŠ “Žarko Zrenjanin” ostvarila je veliki uspeh na Republičkom školskom takmičenju u organizaciji Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja. Osvojile su drugo mesto u državi. Sa druge strane odbojkaši “Kikinde” pošto su postali šampioni Vojvodine, osvojili su i tutulu vicešampiona države u kategoriji pionira.

Čestitajući mladim sportistima na značajnim rezultatima gradonačelnik Pavle Markov je istakao:

-Odbojka postaje važan sport u našem gradu, što nas sve raduje. Ovo je znak da treba obratiti više pažnje na njen razvoj u Kikindi. Ovo su vaši prvi veliki uspesi i do kraja života ćete ih se rado sećati jer su ova priznanja i najupečatljivija. Podrška koju pruža Grad Kikinda neće izostati jer nam je cilj da i dalje razvijamo ovaj sport – istakao je Pavle Markov.

Odbojkašice OŠ “Žarko Zrenjanin” druge su u Srbiji, a plasman do finala nije bio jednostavan. U protekle dve decenije nijedna školska ekipa nije ostvarila ovakav rezultat.

-Moram da pohvalim svoju ekipu. Nijednog trenutka nisu se predale i verovale su da mogu da ostvare veliki rezultat kako za našu školu, tako i za naš grad – rekao je Dragoslav Bukurov, profesor fizičkog vaspitanja.

Pioniri Muškog odbojkaškog kluba dali su sve od sebe da stignu do državnog finala.

-Prema podacima, 2001. godine Odbojkaški klub “Vojvodina” je osvojio prvo mesto u državi, 2012. godine ekipa “Srema” iz Sremske Mitrovice bila je druga i sada smo mi vicešampioni tako da su samo tri ekipe iz Vojvodine igrale u finalu državnog prvenstva – dodao je Milan Radosavčev, trener.

Gradu Kikindi, predstavnici Odbojkaškog saveza Vojvodine uručili su plaketu za nesebičnu pomoć u razvoju i unapređenje odbojkaškog sporta .

Odbojkaši Kikinde u sledeće dve godine takmičiće se u kadetskoj konkurenciji, a igraće i u Prvoj vojvođanskoj ligi.

Za odbojaše i odbojkašice lokalna samouprava obezbedila je lopte.