Odblokiran račun JP “Toplana”

Račun Javnog preduzeća “Toplana” od 22. februara do 16. marta bio je u blokladi. Kikindsko javno preduzeće blokirao je “Srbijagas” zbog duga.
-Platili smo dug koji je bio 40,5 miliona dinara. Zbog hladne zime i naplate računa “Toplana” nije bila u mogućnosti da ispuni zahtev “Srbijagasa” koji je bio da se dug za gas iz januara plati do 15. februara. To realno nije bilo moguće – istakao je Miroslav Čičulić, direktor JP “Toplana”.


Fakture za januar iznosile su ukupno 37 miliona dinara tako da dug nije mogao da se naplati tokom jednog meseca. Čim je januarski dug za gas isplaćen sa “Srbijagasom” dogovorena je dinamika plaćanja računa za ovu grejnu sezonu.
-Oko 70 odsto februarskog računa plaćeno je u martu, a u aprilu će ovaj račun biti potpuno izmiren. U aprilu će biti plaćen najveći deo marta, a možda i ceo mesec, s tim da u maju moramo da završimo plaćanje gasa koji je utrošen u 2017. godini za grejanje. Posle toga počinjemo sa plaćanjem reprograma iz 2016. godine – rekao je Čičulić.
Iako grejna sezona traje do 15. aprila, usklađuje se sa dnevnim temperaturama. Kada je tokom dana iznad 15 stepeni grejanje se isključuje.Čičulić je apelovao na potrošače da redovno plaćaju račune, kako bi “Toplana” uspela da ispoštuje obaveze prema “Srbijagsu”.