Obuka za početnike u poslovanju

U cilju razvoja i jačanja konkurentnosti domaće privrede Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj “Banat”, Grad Kikinda i Regionalna privredna komora Severnobanatskog upravnog okruga organizovali su “Obuku za početnike u poslovanju”.Podršku projektu dali su Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije.

-Polaznike upoznajemo sa motivima i osobinama koje svaki preduzetnik treba da ima da bi uspeo u poslovanju. Predstavljamo pravnu regalativu, plaćanje poreza i doprinosa, izradu biznis plana, kao i na koji način se analizira i vrednuje biznis ideja – rekao je Dejan Nenadović, iz Regionalnog centra “Banat”.

 

 

Seminaru je prisustvovalo 15 nezaposlenih osoba i potencijalnih preduzetnika. Slične obuke organizuju se i u drugim lokalanim samoupravama, a Dejan Nenadović napominje da je najčešća delatnost za koju su zainteresovani mladi i nezaposleni proizvodnja.

Svaki polaznik dobiće sertifikat o uspešno završenoj obuci. On je potreban prilikom konkurisanja za sredstva za otvaranje sopstvenih firmi. Sertifikat predstavlja prednost i prilikom apliciranja za sredstva za samozapošljavanje kod Razvojne agencije Srbije.