Obeležen Dan srpskih ratnih veterana

Dan srpskih ratnih veterana obeležen je polaganjem venaca na Spomenik sa imenima 37 poginulih vojnika i policajaca Kikinde od 1991.-1999. i svečanom Akademijom koja je bila održana u Kulturnom centru.

Osim što je Vidovdan Dan srpskih ratnih veterana , to je i narodni praznik, kada se sećamo rekao je Vladimir Radojčić, predsednik Skupštine Srpskih ratnih veterana, svih koji su nesebično svoj život dali za slobodu svog naroda:

 

-Povodom obeležavanja Vidovdana, koji je i slava Srpskih ratnih veterana i dan koji takoođe obeležavamo kao svoj dan, u crkvi Svetog Nikole služen je parastos za sve borce poginule za slobodu Srbije. Položeni su venci na spomeniku sa 37 imena poginulih boraca Kikinde od 1991. do 1999. godine, kao način da odamo poštovanje poginulim sugrađanima.

Počast  za 37 sugrađana stradala tokom poslednjih ratnih sukoba odali su predstavnici Srpskih ratnih veterana Kikinda, svi odbori MZ Srpskih ratnih veterana, predstavnici SUBNOR-a, Odreda izviđača ‘’Proka S. Plavi’’, kao i „Proka Sredojev“ kao i Pokreta socijalista i porodice poginulih.

Nakon polaganja venaca, skup se preselio u Svečanu salu Kulturnog centra, gde je održana Svečana akademija uz prigodan program.