Obeležava se 70 godina od osnivanja Narodnog muzeja

MUZEJNarodni muzej postoji u Kikindi od 7. novembra 1946. godine. Svoj jubilej ova kulturna institucija posvetila je posetiocima i građanima, tako da će od danas do 12. novembra ulaz biti besplatan. Zainteresovani će ovom prilikom moći da pogledaju stalnu muzejsku postavku, kao i dve aktuelne izložbe „Tržnica – trbuh grada“ i izložbu fotografije „Mikrogljive Fruške gore“.

Direktorica ove ustanove Lidija Milašinović ističe da se osnovna delatnost muzeja nije menjala od osnivanja do danas, ali da su se promene dešavale u načinu izlaganja postavki. Nekada je primarna dužnost muzeja bilo očuvanje kullidija milašinovićturno-istorijskog nasleđa, dok se danas akcenat stavlja na pravilno korišćenje i promociju istog.

-Samom promocijom nasleđa dolazi i do edukacije građana, od najmlađih do najstarijih, o tome kako se nasleđe čuva, ističe naša sagovornica.

Osim promocije i edukacije, jedan od glavnih ciljeva Narodnog muzeja je uvođenje novih tehnologija, koje stalne postavke prikazuju na drugačiji način.