O najvažnijim putnim pravcima u Okrugu sa ministarkom Mihajlović

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović sa načelnicima okruga u našoj zemlji razgovarala je o novom investicionom ciklusu i infrastrukturnim projektima koji će se realizovati na teritoriji cele zemlje. Načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač za našu televiziju ističe da je u našem okrugu uspešno realizovano više projekata sa pomenutim ministarstvom:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Kao jedan od najvažnijih projekata izneli smo putni pravac od Iđoša ka mostu na Tisi koji nema upotrebnu dozvolu i praktično ne postoji. Očekujemo pomoć od Republike i Pokrajine da se put završi i bude pušten u rad. I most na Tisi treba rekonstruisati, a ni most nema upotrebnu dozvolu.

Istaknuta je i važnost putnog pravca Kikinda-Mokrin, Mokrin- Crna Bara, Crna Bara – Čoka koji je u lošem stanju i neophodno ga je rekonstruisati.

-I put od Kikinde do Ruskog Sela i dalje od Ruskog Sela do raskrsnice sa Vojvodom Stepom ka Srpskoj Crnji takođe je državni put koji treba rekonstruisati pošto vodi do granice – dodao je Lukač.

Neophodnost izgradnje obilaznica oko Sente i Kanjiže takođe su pomenuti na sastanku jer bi one predstavljale bolju komunikaciju sa Suboticom i graničnim prelazima sa Đalom i Horgošem. Napomenuto je da će rekonstrukcija železničke pruge od Sente do Subotice biti završena do kraja godine.

-Značajno je dodati da je u planu rekonstrukcija dela pruge ka rumunskoj granici što će olakšati transport robe Metanolu i drugim privrednim subjektima. Zoran Drobnjak, direktor JP “Putevi Srbije” obećao je da će do kraja godine biti izgrađen kružni tok na ulazu u Kikindu iz Zrenjanina. Bilo je reči i izgradnju kružnog toka na ulazu u Bašaid jer je ova deonica crna tačka – pojasnio je Nikola Lukač.

Naš sagovornik dodao je da se očekuje da u narednom periodu bude izgrađen autoputu od Zrenjanina do Beograda tako da će Kikinđani imati sigurniju i bržu vezu sa glavnim gradom.Lukač je napomenuo da treba razmišljati i o sanaciji puta od Zrenjanina do Kikinde. Nedavno je i sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razmatrana mogućnost o putnom pravcu Kikinda – Sombor.

-Tada je predsednik Vučić istakao da se razmišlja o brzom putu ili autoputu od Kikinde do Sombora koji bi se povezivao vodoravno od Rumunije i Konstance. Taj put bi presecao put E-75 – rekao je Lukač.

Put od Mola ka Malom Iđošu za koji se zalažu predstavnici opštine Ada bio bi najbrži pravac da Kikinđani stignu do autoputa.