Novokozarački penzioneri

Prostorije Udruženja penzionera nalaze se u samom centru Novih Kozaraca. Kako je naveo novoizabrani predsednik udruženja Duško Makjević, u periodu od 9 do 12 sati svakodnevno se nađe razlog za dolazak u prostorije, pa je mala ali funkcionalna prostorija gotovo uvek posećena:

-U maju smo imali izbornu Skupštinu, na kojoj su mene izabrali. Inače, družimo se svakodnevno. Uz kafu, čaj, sok prolaze dani brže i u društvu. Ove prostorije su nam vrlo bitne, pošto baš tu provodimo veći deo dana. Družimo se sa članovima drugih udruženja, mi odlazimo kod njih i oni nama dolaze u goste.

Udruženje ima veliki broj aktivnih  članova. Oni  svojim angažovanjem pomažu pri organizaciji raznih manifestacija, koje priprema selo:

-Naše udruženje broji  više od 100članova. Članarina je 300 dinara. Evo sada za Dan sela ćemo učestvovati u takmičenju u kuvanju riblje čorbe.

Kroz aktivno članstvo u udruženju, članovi sebi obezbeđuju lakšu i na više rata kupovinu suhomesnatih proizvoda, zatim zimnice, a kako Makjević dodaje i pri kupovini ogreva, što je vrlo bitna stavka, takođe uživaju povlastice, u smislu odloženog plaćanja na više rata. Tokom letnjih dana, u planu udruženja je i organizovani izlet za Palić, Sremske Karlovce ili Banju Kanjižu, a pregovori su u toku.