“Novogodišnji vašar” u lepšem “ruhu”

Novogodišnji vašar, koji je postavljen ispred Gradske kuće iz dana u dan dobija na posećenosti. Izlagači su zadovoljni kućicama koje su za njih montirane i postavljene, a, prema njihovim tvrdnjama i posećenost iz dana u dan sve više raste.

Novogodišnji vašar i ove godine okupio je kikindske kreatice na jednom mestu. Plato ispred Gradske kuće će do 31. decembra biti mesto za sve sladokusce i ljubitelje novogodišnjih i božićnih đakonija, ukrasa i ostalih zanimljivih predmeta.

Sudeći prema komentaru izlagača, grad je ove godine izašao u susret njihovim molbama da kućice budu drugačije projektovane, što je urodilo plodom. Danijela Babić iz “Ki Kart” udruženja kaže da je zadovoljna, idejnim rešenjem ovogodišnjeg vašara:

-Odlično, baš sam zadovoljna. Kućice su super, imamo grejanje što je najvažnije. Najinteresantnije su nam bombonice od ludaje i brusnice  i plus kranč sa cedevitom. Dečica su baš zadovoljna. nekako, za njih važi da baš nisu zainteresovani za proizvode od ludaje, ali ovim bombonicama su baš oduševljeni.

 

I ove godine u okviru Novogodišnjeg vašara, kao i svih godina unazad i volonteri Crvenog krsta tokom trajanja manifestacije će svim posetiocima nuditi Čaj od srca, a prikupljena sredstva će usmeriti ka nekoj od svojih humanitarnih akcija.

 

Sinoć su u okviru muzičkog programa nastupili članovi Dečjeg hora Katoličke crkve i bend „Hercenšlus“, danas su to Melizmi i Perpetum mobile, a sutra će od 16 na trgu nastupiti bend „Fjučersi“ , a nakon njih tribute bend „Beyonse“.