Novogodišnji vašar od 24. do 31. decembra

Ostalo je još 4 dana za najmlađe Kikinđane da pišu Deda Mrazu, koji će nakon 14. decembra poći da nosi poklone.

Euforija je primetna, te je u ovu čarobnu kutiju, u kojoj se ređaju najlepše želje malih Kikiđana, do sada pristiglo više od 2000 pisama.

Čarobna kutija je uvod u Novogodišnju priču, koja je zanimljiva za najmlađe i njihove roditelje, rekla je ispred Odseka za poslove razvoja, Jasmina Milankov i dodala da  za sve ostale sugrađana i ove godine iz lokala stiže poziv na Novogodišnji vašar, koji će biti organizovan ispred Gradske kuće od 24 do 31. decembra:

-Krećemo ka kraju godine. Ono što je novina od ove godine je da smo uvažili sugestije  izlagača, koji nas redovno prate tokom svih godina, u okviru  Novogodišnjeg vašara, a to je da bi trebalo možda da prostor u kojima oni borave prilagodimo godišnjem dobu.  Mi smo  obezbedili za ovu godinu zatvorene kućice za izlagače, da im bude koliko toliko toplije, dok budu na trgu. Vašar će trajati od 10 do 20 sati, u periodu od 24. -31.decembra. 

Do sada su se kikindski maštari već prijavili pa će posetioci imati mogućnost da pogledaju program rukotvorina u vidu ukrasa, kao i kondiktorskih proizvoda oko dvadesetak domaćih proizvođača. Uz prodajni deo vašara, planiran je i muzički program. Od 16 sati predviđeni su mini koncerti lokalnih izvođača. Od 18 sati su predviđeni nastupi gostujućih muzičara, koji dolaze iz drugih gradova.

31. je tradicionalno doček dečje Nove godine, tačno u podne, na bini ispred Gradske kuće i tim povodom je u toku priprema prilagođenog svečanog programa. Za sam doček 2019. godina, koja stiže za 20 dana, na trgu je planiran novogodišnji vatromet.

Praznični izgled grada upotpunjen je ukrasima, kojih je dovoljno da grad izgleda svečano i novogodišnje, a opet umereno i sa posebnim šarmom.

Svake godine je primetno da neke nove figure budu ključni ukras sveopšte slike, te su i Sneško Belić i Deda Mraz ovoga puta dobili mogućnost da budu deo novogodišnje slike na dočeku nastupajuće 2019.