Novogodišnji koncert učenika muzičke škole “Slobodan Malbaški”

Učenici Osnovne muzičke škole “Slobodan Malbaški” održali su sinoć novogodišnji koncert. Tridesetak učesnika na najlepši način sugrađanima je poželelo srećne praznike. Okupljeni su imali priliku da čuju đake svih klasa,a među njima je bio Mario Komarek, učenik trećeg razreda smera gitara.

 

 

 

 

 

-Gitara je interesantan instrument. Učestvovao sam na školskom takmičenju u Kikindi i na Međunarodnom takmičenju “Fantast” u Bečeju gde sam osvojio prvo i peto mesto.Mario Komarek – istakao je Mario Komarek.

Milica Buter i Anđela Mičik imaju želju da upišu srednju muzičku školu.

Sviram klavir, a bavljenje muzikom nam je porodično. Tata je klavijaturista i pored njega sam zavolela muziku – rekla je Milica Buter.

-Volim muziku, a klavir je moj omiljeni instrument. Više puta učestvovala sam na međunarodnim i školskim takmičenjima – dodala je Anđela Mičik.

Direktorica OMŠ “Slobodan Malbaški” Margita Detari ističe da su ove godine na novogodišnjem koncertu učestvovali samo kikindski đaci:

-Zadovoljna sam učinkom naših đaka u ovoj godini. Naši učenici osvojili su veliki broj nagrada kako u zemlji tako i u inostranstvu. Neću pogrešiti ako kažem da nivo rada sa decom iz godine u godinu sve više raste.

Najveće interesovnje je za klase klavir, gitara i violina, a ne zaostaje ni zainteresovanost za solo pevanje.