Novogodišnje i božićne čestitke

Ovo doba godine je period darivanja i čestitanja.Ručno izrađene čestitke iako najlepše polako odlaze u istoriju, jer poruke i mejlovi nezadrživo guraju stare običaje u zaborav. Ipak, u Centru za pružanje usluga socijalne zaštite izrada novogodišnjih i božićnih čestitki bio je pravi doživalj jer su ih zajednički pravili sa članovima radionice Kulturnog centra “Čarolija mašte”.

 

 

 

 

 

 

-Ova saradnja dugo traje i nastavićemo je i u godinama koje dolaze. Cilj nam je da svi zajedno napravimo novogodišnje i božićne čestitke kojima će korsnici , uz lepe želje, svojim porodicama poželeti srećne praznike – istakla je Ljiljana Bogosavljev iz radionice “Čarolija mašte”.

Radionica “Čarolija mašte” traje već sedam godina. Deca okupljena u dve grupe uče da izrađuju razne predmete od reciklirarnog i svih pristupačnih materijala, tako da je svaki predmet unikat.

-Svaka poseta našem centru za korisnike je značajna. Uvek se raduju kada nam dođu deca iz “Čarolije mašte” pošto je njihov dolazak povezan sa lepim i korisnim radionacama – rekla je Jelena Jankelić, radno okupacioni terapeut.

Korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite imaće svoj štand na Novogodišnjem vašaru koji će trajati od 24. do 31. decembra. Poslednje nedelje decembra u Narodnom muzeju biće otvorena likovna izložba radova nastalih u okviru radionca.