Novinarske priče iz “Naše kuće”

“Svi imamo zajedničku stvar-svi smo različiti” naziv je ovogodišnje humanitarne akcije, koju korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite tradicionalno organizuju početkom proleća. Ovoga puta su kroz oblikovane naratorske forme u stilu novinara ispričali kratku priču o sebi.

Korisnici Centra za pružanje usluga socijalne zaštite ovoga puta su bili prezenteri posebne vrste informativnog programa. Naime, predstavljajući se u vidu pravih novinarskih izveštača, rekla je direktorica Centra Vesna Stanaćev, u amfitetru VŠSSOV, ekipa koja je Kikindi već prepoznatljiva, ovoga puta je osmislila i mali autobiografski kolaž o sebi:

Predstava, u kojoj učestvuju korisnici drugačije je osmišljena nego što je to bio slučaj ranijih godina, pa je samim tim bila i veći izazov za učesnike

 

Na sceni su se poput pravih voditelja informativnih emislija smenjivali učesnici programa i na vrlo iskren i poseban način prepričali sebe.

Na kraju programa je, kako to nalaže informativni program bila i vremenska prognoza. Iz Centra su osmisli da sav prikupljeni novac usmere kao donaciju dečjem odeljenju kikindske Opšte bolnice.