Novi prozori u „Našoj kući“

Projektom „Staro za novo“ Centar za pružanje usluga socijalne zaštite Kikinda aplicirao je na konkurs Naftne industrije Srbije „Zajednici zajedno“. Sredstvima ove kompanije u iznosu od milion dinara zamenjena je stolarija u prostorijama Centra.

S obrzirom na to da je zgrada građena pedesetih godina prošlog veka, po tom pitanju do sada se ništa nije radilo. Sada smo uspeli da zamenimo 27 prozora i troja vrata. Na zgradi su, pored prozora, zamenjene i roletne, izjavila je Vesna Stanaćev, direktorica Centra za pružanje usluga socijalne zaštite.

Sredstvima Grada Kikinde, koji je osnivač i finansijer Centra, urađeni su i najosnovniji zidarski radovi. Ovo je samo prva faza rekonstrukcije ovog objekta, koja će biti nastavljena tokom godine. Član Gradskog veća Miodrag Bulajić izjavio je da su realizacijom projektnih aktivnosti pobošaljni uslovi za boravak i rad korisnika Centra i dodao:

Ako uzmemo u obzir da su korisnici Centra naši sugrađani sa posebnim senzibilitetom, onda je jasno od kolikog značaja je ovaj projekat.

Članica Udruženja roditelja i građana „Naša kuća“ Smilja Komluški istakla je da rekonstrukcija ovog prostora znači svima. Novi prozori čine da se korisnici osećaju komotnije i bezbednije.

Kada znamo da su naša deca, braće ili sestre na sigurnom, da imaju punu zdravstveno-socijalnu zaštitu, odmah je i nama kao starateljima lakše, izjavila je Komluški.

Ona je dodala i da retko koji grad u našoj zemlji ima ovako sveobuhvatnu ustanovu. Centar iz godine u godinu povećava broj korisnika, kojih trenutno ima 26, dok je 13 zaposlenih.