Novi kutak u gradu za IT entuzijaste

Kikindska tehnološka zajednica okuplja mlade IT stručnjake, koji žele da rade, razvijaju svoje Start Up firme i unapređuju znanje. U prostorijama ove organizacije održavaće se besplatne radionice, čiji je cilj povećanje digitalne kompetencije i nivoa znanja.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržalo je projekat „KEC“ mladih Kikinđana, čime je obezbeđen besplatan prostor za rad, koji je namenjen razvoju IT sektora u našem gradu.

-„KEC“ je Kikindski edukativni centar, zamišljen kao multufunkcionalni prostor gde će se okupljati IT zajednica. Mi želimo da ponudimo ljudima priliku za samozapošljavanje i edukaciju, rekao je Marko Kažić iz Kikindske tehnološke zajednice.

Za realizaciju ovog projekta, koji bi trebalo da traje devet meseci, Ministarstvo je izdvojilo 1.100.000 dinara. Ipak, želja svih je da nakon tog perioda Kikindska tehnološka zajednica proširi svoje kapacitete.

Naš sagovornik ističe da će u narednih devet meseci svi zainteresovani moći da koriste prostor i ostale resurse ove organizacije. Plan je da se oni koji žele da rade, razvijaju Start Up-ove i unapređuju svoje znanje povežu i ostvare saradnju.

Značajno je spomenuti da ovakvih zajednica ima u većim gradovima, ali da su one prava retkost u malim sredinama.

Prostorije ove organizacije nalaze se u Ulici Mihajla Pupina 10, na petom spratu. Zajednica sutra u 12 sati organizuje „Node school radionicu“, na kojoj će svi zainteresovani moći da nauče nešto više o programiranju.