Nova vrata u fiskulturnoj sali, koju dele dve škole

Učenici koji pohađaju nastavu u Gimnaziji „Dušan Vasiljev“ i Ekonomsko trgovinskoj školi koriste gotovo sve učionice, ali i fiskulturnu salu kao zajednički prostor. Godinama u salu nije ulagano, kada je obnova enterijera u pitanju, osim generalnih popravki plafona.

Nakon pola veka, rekao je profesor fizičkog vaspitanja Vasa Mikalački,  popravljena su vrata, koja dele salu od svlačionica, na zadovoljstvo kako učenika tako i profesora:

-Vrlo je bitno da vrata budu ispravna. Najviše zbog bezbednosti učenika. Prvenstveno da učenici ne bi ulazili u salu pre profesora, pošto bi moglo nešto nepredviđeno da se desi. Mada to nije slučaj, učenici poštuju odluku profesora i ne ulaze u salu, ali ovako ova vrata daju lepši izgled sali, a  imaju i svoju funkcionalnost

Kako je Mikalački rekao, poslednjih godina je menjan krov i postavljeno je bolje i jače osvetljenje. Potrebno je osvežiti zidove, a i parket je već dosta pohaban. U ovoj školi, tokom proteklog zimskog raspusta renovirane su pojedine prostorije, a novina je i akcija koju škola razvija u saradnji sa Kolping društvom Srbije.

Gimnazijalci su uključeni u projekte ovog društva te su shodno tome pokrenuli predlog o otvaranju „Interaktivne biblioteke“. Tokom raspusta je urađen plan akcije, koji je na početku drugog polugodišta sproveden u delo. Oko dvadesetak novih naslova našlo je svoje mesto u knjiškom ormanu, u hodniku škole i sada je na učenicima da ostave knjigu koju su pročitali, a da uzmu drugu. Na tablama pored ormana upisuju koje knjige preporučuju, kao i lepe misli koje žele da podele sa drugima