Nova predstava i gostovanja obeležiće nastavak sezone kikindskog Narodnog pozorišta

Kikindsko Narodno pozorište u sezonu je ušlo sa velikim ambicijama. Jedan od glavnih aduta svakako je bila i premijerna predstava „Ždrelo“, koju je režirala Snežana Trišić. Premijera u Kikindi ujedno je bila i prvo izvođenje ovoga komada u Srbiji.

-Mogu iskreno da kažem da je mišljenje publike o ovoj predstavi veoma podeljeno. Uskoro bi trebalo sa njom da nastupimo u Sloveniji, gde sad živi autorka komada Žanina Mirčevska. To će možda biti prava valorizacija ovoga teksta, izjavio je za našu televiziju direktor Narodnog pozorišta Brane Marijanović, sumirajući utiske o prvoj polovini sezone.

On ističe da će do kraja juna biti postavljena još najmanje jedna predstava. Kikindski teatar ponovo će raditi sa Nenadom Gvozdenovićem, koji je već nekoliko puta ovde režirao. Pored predstava, već nekoliko godina unazad u pozorištu se organizuju i bioskopske projekcije. U jednom momentu postavilo se pitanje njihove isplativosti, s obzirom na to da je posećenost bila slaba.

Ako dođe dobar film sa zvučnim imenima i dobrom reklamom, poseta će biti velika. Izvesno je da će do kraja juna, do kad traje sezona, bioskopskih projekcija biti.

Naš sagovornik ističe da mu je veoma žao što je prošle godine izostao Festival malih scena, koji nije dobio podršku NIS-a. Dodaje da će i ove godine aplicirati na konkurs ove kompanije, uz malo drugačiji pristup.

Sezona u kikindskom Narodnom pozorištu nastavlja se u utorak, 17. januara predstavom „Generalna proba samoubistva“.