Nova praksa gradske vlasti urodila plodom- Iđošani zadovoljni rešavanjem komunalnih problema

Nova praksa gradske vlasti pokazuje se plodotvornom. Ideja je bila da se bude bliži meštanima seoskih mesnih zajednica, te da se u direktnoj komunikaciji sa njima zajednički odrede prioriteti i rešavaju problemi iz različitih domena.

Na sednici gradskog veća koja je pre pola godine održana u Iđošu, meštani ovog sela su prvom čoveku grada i njegovom timu izneli probleme, u nadi da će za njihovo rešavanje biti sluha.

Završetak obnove crkve, čišćenje deponije, izgradnja staze kod groblja, asfaltiranje više ulica- bili su neki od zahteva Iđošana koje je gradska vlast, na obostrano zadovoljstvo, pretočila u konkretna dela.

U Iđošu su u poslednjih godinu dana primetna značajna ulaganja. Završena je rekonstrukcija crkve, imali smo velikih problema oko toga. Takođe, završena je rekonstrukcija ulica Jovana Popovića i nešto ranije Koste Kljajića, kao i uređenje ulice Jovana Đurđulova. Očišćena je deponija, u toku je izgradnja pešačke staze kraj groblja. Ne samo što je to bila potreba stanovnika, već su to nalagali i uslovi bezbednosti. Predstoji uređenje pristupnih puteva i parcela buduće Radne zone. U celokupnu sanaciju stadiona uloženo je dva miliona dinara. Sledi izgradnja parkinga kod vrtića. U povoju su i otresišta za traktore– izdvojio je gradonačelnik Markov i najavio da će gradska vlast nastaviti da ulaže napore kako bi Iđoš izvukla iz zamrlosti i neadekvatnog razvoja u prethodnom periodu.

Mnogo toga u selu je urađeno, ali nećemo stati, poručio je predsednik MZ Iđoš Miodrag Komanov. Iđošani koje smo anketirali ističu da imaju razloga za zadovoljstvo i da prepoznaju i cene uspešnu saradnju gradske uprave i mesne zajednice.

Najlepša vest koja nam stiže iz ovog sela je da će u 2018. godini Iđoš imati čak 22 prinove. To je značajno veći broj u odnosu na protekle godine, pa otuda i potreba za otvaranjem jaslene grupe u vrtiću.