Nova pobeda kikindskih rukometaša, izbili na prvo mesto tabele koje nameravaju da zadrže

U 10. kolu Srpske lige Vojvodina OFK „Kikinda“ je na domaćem terenu savladala „1. maj“ iz Rume. Nakon ove utakmice, tim iz Rume se spustio stepenik niže, a naš tim sa gradskog stadiona popeo na 8. poziciju tabele sa nova 3 boda.

U Vojvođanskoj ligi Istok ruskoselska „Crvena zvezda“ je u Banatskom Karađorđevu izgubila od tamošnjeg „Jedinstva“ (2:0). FudbaleriKozare iz Banatskog Velikog Sela takođe su izgubili od „Borca“ u Starčevu. Očekivano, „Sloboda“ iz Novih Kozaraca beleži pobedu protiv „Begeja“ iz Žitišta (1:0) i izbija na drugo mesto tabele.

U Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanin 10. kolo je za ŽAK bilo kolo za pamćenje. Iako se pobeda protiv Radničkog iz Sutjeske nije dovodila u pitanje, rezultat od 8:0 jeste pozitivno iznenadio a svakako je doprineo tome da ŽAK izbije na prvo mesto tabele PFL Zrenjanin. Vrlo slična situacija je bila i na stadionu u Nakovu gde je Polet sa 6:0 pobedio Krajinu iz Krajišnika. Ipak, nakovački fudbaleri sada su na drugom mestu tabele, ispod ŽAK-a. Delija je u Mokrinu protiv Banata iz Čente igrao nerešeno 3:3. Dobrim rerzultatom ne može se pohvaliti Vojvodina iz Bašaida koja je već na prvom poluvremenu dobila 5 golova, da bi krajnji rezultat ovog susreta bio 9:0 za domaći tim „Napredak“ iz Česterega. Taj rezultat nije uticao na stanje na tabeli što se tiče samog tima iz Bašaida a sada prelazimo na rukomet.

Od rukometaša „Kikinde Grindex“ očekuje se da niže samo pobede a tako je i bilo u 4. kolu Super B lige. U utakmici protiv „Morave“ iz Velike Plane zabeležen je krajnji rezultat 34:21. Kikinda je izbila na lidersku poziciju tabele i očekuje se da tu poziciju zadrži. I rukometašice „Kikinde“ pobednice su 3. kola Super B lige. U utakmici protiv Zaječara ostavren je rezultat 39:22 .

KK „Velika Kikinda“ beleže poraz u 3. kolu Prve srpske lige. U Inđiji sa tamošnjim “Železničarom izgubili su sa 6 bodova razlike.(80:74)

Vaterpolisti ŽAK-a odmarali su proteklog vikenda, a sledeće kolo Prve B lige igraju narednog vikenda, 23. oktobra kada na bazenima SC “Jezero”dočekuju TENT iz Obrenovca.