Nosioci Vukove diplome 25 Gimnazijalaca

Od 91 maturanta Gimnazije „Dušan Vasiljev“ 25 đaka su nosioci prestižne Vukove diplome. Ove godine osim đaka i sportiste generacije, u Gimnaziji je izabran i filozof generacije. Godina za pamćenje, zbog generacije izuzetno jakih i vrednih učenika, rekao je na početku obraćanja direktor Gimnazije Dušan Vasiljev. Inače, na kraju ove nastavne godine, od devedest i jednog maturanta, čak dvadeset i petoro će krenuti na više škole i fakultete, sa odlučjem vukovac. Kao najbolja, u četvorogodišnjem školovanju, izabrana je Dunja Duvnjak, koja svojom skromnošću na pravi način pokazuje u stvari i svoju veličinu.

Sportista generacije je Nikola Putnik, od nedavno i nezvanični nosilac ginisovog rekorda u preskakanju vijače, a ovogodišnju titulu, filozof godine poneo je vukovac Dejan Bogosavljev.

U svakoj generaciji izdvoji se jedna grupa učenika, izuzetnog kalibra, koja već u prvom razredu pokazuje specifične talente, što se  kroz godine još bolje modifikuje trudom i zalaganjem. Ova generacija će biti upamćena, kako nam je u nezvaničnom razgovoru rekao Zamurović, kao generacija prebogata darovitom i vrednom decom, o čijim će se uspesima tek pričati.