„Noćni turnir u malom fudbalu 2018“ uz više ekipa i u znaku humanosti

Protekle godine Noćni turnir u malom fudbalu vratio se na sportsku mapu našeg grada i izazvao veliku pažnju sugrađana. Zato su se Gradska uprava i Sportski savez Kikinde potrudili da i ove godine za sve ljubitelje fudbala pripreme ovu sportsku manifestaciju, ali i da je podignu na viši nivo:

Ono što je interesantno jeste da ove godine ima više ekipa, odnosno 15, tako da će se narednih dana nadmetati ekipe iz gotovo svih sela koje pripadaju Gradu Kikindi, iz same Kikinde, iz Beograda, a imamo i goste iz Srpske Crnje. To su veoma kvalitetni timovi, koji su spremni da se bore za cifru od 250.000 dinara koliko iznosi nagradni fond za prvo mesto, za drugoplasiran 70.000 i 30.000 za trećeplasirani tim, objašnjava portparol turnira Branislav Ugrinov.

Ovogodišnji turnir, koji je sinoć zvanično ppčeo, je i humanitarnog karaktera, jer će dobar deo novca prikupljenog od prodaje ulaznica biti usmeren na račun male Kaline Radnović, kojoj je neophodna hitna operacija u Turskoj. Organizatori najavljuju da Kikinđane u dvorištu Gimnazije očekuje pravi sportski spektakl, ali i nagrade:

-Gledaoci mogu da očekuju veliki broj nagrada. Protekla godina bila je zaista spektakularna. Imali smo više od 1.000 posetilaca po večeri. Želimo da ove godine bolje opremljeni i uz kvalitetnije ekipe i bolju atmosferu turnir podignemo na viši nivo, kako bi što više gledalaca u dvorištu Gimnazije i uživali u spektakularnim utakmicama.

Mečevi će počinjati u 20 sati i 30 minuta, a igra se po sistemu 4+1. U zavisnosti od vremenskih prilika, koje ovog leta ne idu na ruku manifestacijama na otvorenom, turnir će trajati oko 15 dana, kada ćemo znati ko je poneo titulu najboljeg igrača, golmana, strelca i koja je to ekipa bogatija za 250.000 dinara.