“Nije teško biti fin” poručuju iz Udruženja “Naša kuća”

Članovi udruženja „Naša kuća“ radnom akcijom čišćenja betonskih staza na Buvljaku su pokazali svojim primerom na koji način se voli grad. Uz pesmu i zajednički trud, ali i podršku roditelja i prijatelja napravili su pravi potez za uzor.

Više od dvadeset članova udruženja „Naša kuća“ svojim primerom je pokazalo kako se voli grad. Naime, skupina članova i njihovih roditelja su rešili da nakon organizovane akcije čišćenja, koju su sproveli u svojim ulica, a i ispred svojih kuća, akciju prošire i na javne površene, te je tako proteklog vikenda, prostor Kvantaške pijace potpuno očišćen, na način i onako kako su to mogli ovi vredni mladići i devojke.

Posuđene su motike, grabljice i kolica, kao i džakovi i rukavice od vlasnika firme „Bela vila“ koja u sklopu svog rada ima i komunalnu delatnost i koji je iskazao zadovoljstvo da sarađuje sa „Našom kućom“ i da ih nakon toga pozove u svoj restoran na zakusku, rekla je predsednica Udruženja Jovanka Bajšanski i dodala:

-Mi smo Udruženje “Naša kuća”. Mi svašta radimo, ima nas dosta. Znate šta, bio nam je cilj da pokažemo da kada ova deca sa smetnjama u razvoju i njihovi roditelji mogu da počiste ovaj deo Kvantaša, ispred svoje kuće, mogu i drugi sugrađani da počiste ispred svojih kuća, ispred svojih lokala.

Učesnici akcije, već su do sada pokazali da su marljivi radeći i na čišćenju i sređivanju prostora i kruga svog udruženja, kao i Centra za pružanje pomoći socijalne zaštite. Kako navode, čist grad jednako srećniji ljudi.

Ovo udruženje je poznato po nizu radionica, zatim su se angažovali u više humanitarnih akcija, u osmišljavanju raznih pozorišnih predstava, ali su imali nameru i da na ovakav način pokažu da nije teško biti fin i da su, kako kažu, u čistom gradu i ljudi mnogo uspešniji ali i vredniji i veseliji