Niče pijaca i u centru Bašaida

U centru Bašaida u toku je izgradnja nove pijace. Sredstva za radove obezbeđena su u budžetu Grada Kikinde, a gradonačlenik Pavle Markov istakao je da lokalna vlast podjednako vodi računa o stanovnicima kako grada tako i sela.

-I meštani Bašaida dobiće novu pijacu koja je za njih važna. Do sada su proizvođači robu prodavali na prostoru koji je bio neadekvatan tako da su uslovi za rad bili minimalni. Kada se uzavrše radovi nova pijaca biće moderna i zadovoljavaće će potrebe sela – istakao je Pavle Markov.

Gradonačelnik Markov zajedno sa predsednikom MZ Bašaid Bojanom Mikalačkim posetio je i prostorije Fudbalskog kluba “Vojvodina” gde se rekonstruišu svlačionice i krovna konstrukcija.

-Nema sela koje nema fudbalski klub u kome se okupljaju deca i mladi. Važno nam je da pratimo rad sportskih i udruženja građana kako bi odgovorili na njihove potrebe jer su oni okosnica života u selima. U ovom mestu otvorena su tri, četiri gradilišta, a posebno bih istakao uvođenje daljinskog grejanja u nekadašnjoj bioskopskoj sali u kojoj ga nije bilo pa se zimi nije koristila. Od ove zime meštani će moći da se okupljaju i u ovom prostoru – rekao je Markov.

Osim pomenutog u toku je i adaptacija sale za venčanja. Mesna zajednica Bašaid ove godine raspolaže sa 5,2 miliona dinara i najveći deo novca biće uložen u infrastrukturne radove.