Nenad Dimitrijević stari-novi predsednik kikindskog SUBNOR-a

Na redovnoj izbornoj skupštini Gradskog odbora SUBNOR-a izabrano je novo rukovodstvo ovog udruženja. Za predsednika je reizabran Nenad Dimitrijević.

Jednoglasno je odlučeno da će SUBNOR, uz njega, u naredne četiri godine voditi potpredsednici Lazar Demić i Đuro Dotlić i sekretar Branislav Stolević.

-Moram da istaknem da smo imali izuzetnu saradnju sa Gradskom upravom Kikinda i sa ostalim srodnim udruženjima. Predložen je i program rada za naredni period, gde ćemo i dalje insistirati na podizanju spomen obeležja poginulim u ratovima devedesetih. Jedan od prioriteta biće i obnavljanje spomen kosturnice koja se nalazi na Mokrinskom groblju, kaže Dimitrijević.

Profesoru istorije Marku Miloševu poverena funkcija predsednika Komisije za negovanje revolucionarnih tradicija. Pored obeležavanja važnih istorijskih datuma, njen rad će biti fokusiran i na održavanje spomenika:

-Pored tekućih obeležavanja, moj prioritet takođe će biti zaštita, obnavljanje i podizanje spomenika. Mislim da bi to zaokružilo ovaj mandat koji mi je poveren i ukoliko sve to uspemo da uradimo, biću zadovoljan.

Na izbornoj skupštini podnet je izveštaj o radu u prethodnom periodu, koji je ocenjen pozitivno, jer su svi važni istorijski događaji adekvatno obeleženi. Iz ovog udruženja ističu da će u utorak, 9. maja obeležiti Dan pobede nad fašizmom. Staro-novo rukovodstvo ističe da će nastaviti da neguje tekovine narodnooslobodilačke borbe.