Neda Sarić je učenica generacije u Ekonomsko – trgovinskoj školi

Još jedna uspešna generacija završila je svoje srednjoškolsko obrazovanje u Ekonomsko trgovinskoj škole. Od 138 maturanata, Vukove diplome osvojilo je šest učenika. Direktor Tomislav Bartolić ponosan je na ovaj uspeh, ali ga raduje i to što interesovanje za upis ove škole raste iz godine u godinu.

Za najbolju u svojoj generaciji izabrana je Neda Sarić, koja je završila smer tehničar obezbeđenja. Pored toga što je bila odlična učenica, Neda je uspešna sportistkinja, pobednica takmičenja u besedništvu i humanitarac, što su kvaliteti koji su je preporučili za ovu nagradu. Želja joj je da upiše Kriminalističko – policijsku akademiju. Ona se obratila svojim školskim drugovima uz veoma afirmativne reči:

-Svi smo svesni toga da sada zatvaramo jedno poglavlje života, koje je bilo bezbrižno i gde nismo nismo morali mnogo da pazimo na sebe, jer smo imali druge ljude da to rade umesto nas. Verujem da će nam sva naredna iskustva, dobra i loša, doneti zrelost i odgovornost i da ćemo moći da se izborimo sa tim u daljem životu.

Pored Nede, za nosioce Vukovih diploma izabrano je još pet đaka. Iako smo navikli da je ta brojka poslednjih godina u našem školstvu sve viša i viša, direktor Bartolić kaže da je ovo jedna realna slika:

-Nisam pristalica da se „vukovci“ fabrikuju, jer za to nema potrebe. Mislim da smo došli do jednog sistema odgovornosti, u kojem deca koja stvarno dobro znaju i trude se, dolaze u poziciju da danas budu nosioci Vukove diplome i da zasluže takvu vrstu nagrade.

Maturante sada očekuju prijemni ispiti i upis na fakultete, ali i zaposlenje, jer će čak osmoro učenika smera tehničar obezbeđenja preko Prve šanse dobiti posao u jednoj firmi. Ovim je, kaže Bartolić, dokazano da se dualno obrazovanje u ovoj školi primenjuje na najbolji način.

,