Naučni kamion predstavljen Kikinđanima

Zahvaljujući Centru za stručno usavršvanje predškolci i đaci iz Kikinde imaće priliku da se sa naukom upoznaju na potpuno drugačiji način, putem radionica koje će obuhvatati matematiku, arheologiju, biologiju, informatiku, voskarstva, grnčarstvo i geografiju. Za njih je tu pokretna laboratorija, radne stanice i interaktivni eksponati.

-Sve ove radionice pružaju više nego što deca mogu da nauče u školi. Svake godine Centar za stručno usavršavanje organizuje letnji kamp koji je ove godine okupio i predškolce i osnovnoškolce. Radionice koje su planiranme su veoma zanimljive – istakla je Stanislava Hrnjak, pomoćnica gradonačelnika.

Poput velikih gradova i Kikinda je svojim najmlađim sugrađanima ponudila nešto novo i interesantno.

-Važno je da će se posetioci družiti sa mladim ljudima koji su već dokazani, a jedan od njih je i Aleksa Konstantinov, koji je osvojio više zlatnih medalju na međunarodnim takmičenjima iz matematike – rekla je Stanislava Hrnjak.

Svi programi su besplatni i održavaće se do nedelje od 10 do 18 sati.

-Kada vidimo ovoliki broj dece znamo da smo na pravom putu. Centar za stručno usavršavanje letnji kamp održaće na najbolji mogući način u naučnom kamionu. Moram da pohvalim kikindske nastavnike i ustanove u gradu koje su potrudile da nas maksimalno podrže – dodao je Dejan Karanović, direktor Centra za stručno usavršvanje.

Centar za promociju nauke, uz podršku Francuskog instituta u Srbiji pripremio je i izložbu o klimatskim promenama, koju Kikinđani mogu da pogledaju u donjem delu Naučnog kamiona.