Nastavlja se investiranje u Kikindu

Gostujući na TV Rubin u emisji “En Passant” gradonačelnik Pavle Markov istakao je da su predstojeći izbori važni jer će narednih pet godina koliko traje mandat predsednika Srbije biti važno ko će zastupati zemlju u međunarodnim odnosima.

-Onaj ko bude vodio državu mora da je dobro poznaje,da poznaje međunarodne odnose, kao i odnose u regionu. Aleksandar Vučić je na praktičnom primeru pokazao kako pravi državnik vodi zemlju– istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Kikinda je grad koji ima veliku perspektivu, a da bi bila prepoznata neophodna su ulaganja. Gradnočelnik je istakao da se svakodnevno radi na pet velikih projekata, a pregovori se vode i sa potencijalnim investitorima.

-Trenutno smo u završnoj fazi investicija u “Zoppasu”, a nastavljamo i sa stvaranjem uslova za nova ulaganja – rekao je Markov.

Prvi čovek grada istakao je odličnu saradnju sa Vladom Vojvodine.

Odobrena su nam sredstva za izgradnju kanalizacione mreže, a očekujemo i novac za vovodovodnu mrežu. Počeće i rekonstrukcija pijace – objasnio je gradonačelnik Kikinde.

Između ostalog, Markov je dodao da je planirano da ove godine bude završena izgradnja Muzeja “Terra”, rekonstrukcija Narodne biblioteke “Jovan Popović”, kao i da će početi radovi u Narodnom pozorištu. Planirana su i ulaganja u vrtiće i škole, kao i zdravstvene ustanove.