Nakovčani proslavili Dan sela

Mesna zajednica Nakovo juče je obeležila 74 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu.Predstavnike udruženja, mesne zajednice i istaknute pojedince na Svečanoj sednici održanoj povodom Dana Nakova pozdravio je Miodrag Bulajić, član Gradskog veća. Tom prilikom istakao je da je gradska uprava napravila veliki iskorak u odnosu na ranije kada je reč o razvoju sela.

 

 

 

 

 

-Nakovo je specifično u odnosu na druga sela jer ima granični prelaz i povezano je sa susednom Rumunijom. To je velika perspektiva i prilika za privrednu saradnju, transport robe i promet usluga, mobilnost radne snage, saradnju sa sportskim i kulturnim institucijama – istakao je Miodrag Bulajić.

U Nakovu su i ove godine uložena sredstva u radove koji će doprineti boljem životu u selu.

-I dalje se radi na rekultivaciji budućeg jezera u selu, završeno je asfaltiranje ulice Miladina Zorića, zamenjena je stolarija u vrtiću, a ispred ovog objekta izgrađena su parking mesta. Imamo velike planove za sledeću godinu – rekao je Milan Majstrović, predsednik MZ Nakovo.

Plaketa istaknuti Nakovčanin pripala je Momčilu Novakoviću, nekadašnjem direktoru Zemljoradničke zadruge “Marko Orešković”. Kako zbog bolesti nije mogao da prisustvuje dodeli nagradu je umesto njega primila supruga Jovanka.Momčilo Novaković jedan je od inicijatora velikih investicija u Nakovu 1984. i 1985. godine. Tada je potpuno izmenjen centar sela, a u radove je uloženo oko 15 miliona evra.