Nakon dobrih ocena za Kikindsko leto, još veća zainteresovanost za “Dane ludaja”

Ove godine je manifestacija „Kikindsko leto“ počela sa „Igrama na vodi“, koje su bile organizovane na otvorenim bazenima SC „Jezero“. Nakon toga su se odvijala razna dešavanja, najčešće u dvorištu Kurije, da bi poslednji vikend bio obojen nastupima KUD-a „Sunčana jesen“ i kikindskih mladih rok bendova. Pozorišne predstave,  rekla je ispred Odseka za poslove razvoja grada, Jasmina Milankov  i ovoga puta su izazvale veliku posećenost ljubitelja te vrste umetnosti:

– Čini mi se da se svake godine povećava broj ljudi koji dolazi da prati program. Dvorište Kurije je bilo  puno, znači, ne da se traži stolica više i čini se da smo imali isto toliko stolica sve bi bilo popunjeno. Ono što je bilo jako intertesantno to je da su pozorišne predstave, koje su i inače tradicionalno  najinteresantnije sugrađanima i ove godine  premašile broj posetilaca.

Nakon što je stavljena tačka na leto 2018. već su uveliko počele  pripreme za predstojaću manifestaciju, po kojoj je naš grad nadaleko poznat. I ovoga puta osim atraktivnog programa tokom četiri dana i dobar odabir muzičkih zvezda dosta će uticati na još veću posećenost:

-Izuzetno je veliko interesovanje za nastup Lepe Brene, svakodnevno zovu sugrađani, gosti Rumuni. Drago nam je što smo ovoga puta programom pogodili ukuse većine sugrađana.

Da podsetimo, u okviru prošlogodišnje turističke manifestacije „Dani ludaje“ najtežu ludaju od 288 kilograma uzgajio je Kikinđanin Blaže Jelić, a vlasnici do sada najduže ludaje od 294,5 centimetara bili su supružnici Jelena i Đorđe Vukadinović iz Jarka. Ovogodišnja manifestacija „Dani ludaje“ u okviru koje će možda dosadašnji rekordi biti oboreni počeće u četvrtak, 20 septembra a završetak je planiran za nedelju 23. septembra uz koncert Vlatka Stefanovskog.