Najuspešniji prosvetari, među kojima i Gordana Rackov, na sastanku u Vladi Srbije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarali su u Beogradu sa uspešnim nastavnicima osnovnih i srednjih škola iz Srbije. Školsku upravu Zrenjanin, koja pokriva tri okruga je predstavljala Doktor nauka Metodika nastave, dobitnica nagrade dr Đorđe Natošević, Gordana Rackov.

Na sastanku u Vladi Srbije bilo je reči o dosadašnjim aktivnostima u reformi obrazovanja i predlozima za unapređenje obrazovnog sistema. Tom prilikom je najavljeno i da će od septembra 500 škola biti povezano na brzi internet. Najbolji nastavnici su deo timova. S obzirom, na to da su reformski procesi u toku, njihova uloga je izuzetno značajna. Susreti imaju za cilj da se razmene mišljenja, da se ustanovi šta treba da se koriguje.

Sastanku je prisustvovala Doktor nauka Metodika nastave Gordana Rackov, učiteljica u OŠ „Sveti Sava“. Ona smatra da je vrlo bitno što je omogućeno na ovakav način da se iznesu pojedinačna mišljenja, kao i da se razgovara o potrebnim inovacijama i uvođenju savremenih metoda rada u nastavi:

-Predsednica Vlade Srbije je najavila da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objaviti tender za prvu fazu projekta “Povezane škole”. Ovaj sastanak, koji je održan četvrti put sa najuspešnijim nastavnicima osnovnih i srednjih škola vrlo je bitan kako bi se što bolje unapredile stvari na terenu i reforma obrazovanja. Velika je čast biti deo takvog tima.

Da podsetimo Gordana Rackov osim što ima zvanje Doktor nauka, dobitnica je niza vrlo priznatih nagrada. Između ostalih to je nagrada Udruženje Živojin Mišić, (najbolji edukatori Srbije), zatim nagrada Dani informatike u školama Vojvodine za uspešnu upotrebu interakivne table, kao i nagrada dr Đorđe Natoševič 2014.godine. Naša sagovornica je dobitnica tirule Asocijacije Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije gde je i dobila to zvanje. Prva međunarodna konferencija Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije, održana je 1. i 2. marta u Skoplju. Asocijacija je formirana od visokokvalitetnih lidera obrazovanja spremnih da oko sebe okupe sve entuzijaste i učiteljske lidere iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije spremnih da zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike da menjaju sliku obrazovanja u ovom delu sveta.