Najluđe storije naše istorije u “Neviđenoj Srbiji”

Najluđe storije iz naše istorije, autora Vlade Arsića objedinjenih u knjizi „Neviđena Srbija“ predstavljena u Narodnoj biblioteci kikindskoj publici. U njoj se može pročitati da je prva Olimpijada održana na Paliću, da u je Bačkoj postojala grčka država, ali i da je Karađorđe četiri puta sahranjivan?

Autor zanimljive knjige, koja je trideseti i peti put već promovisana, predstavio je svoju zbirku od 90 priča o događajima s područja današnje Srbije, koji bi se s pravom mogli svrstati i u rubriku “Verovali ili ne” i kikindskoj publici. Autor, inače novinar i veliki avanturista, ali i poznavalac naših krajeva Vlada Arsić prikupio je nesvakidašnje istorijske i savremene priče, i promovisao ih kako tumači od Blaca do Beča i od Kladova do Banja Luke:

-Čitaoci u ovoj knjizi saznaju koji to grad u Srbiji već decenijama ima zgradu Železničke stanice a da nikada nije dobio prugu, da krivi toranj nije obeležje samo Pize već i Beograda, ko je i zašto zaboravio da sahrani vojvodu Putnika, kakvu tajnu kriju uvrnute šljive u Prolom Banji. Saznaćete, ko je sve dolazio ovde, Kakve su veze Ludviga Van Betovena sa selom Golubinci kod Stare pazove, gde je Franc List svoj prvi koncert održao, to mogu i da kažem, radi se o mestu Ečka. Pročitaćete i  da je Robert De Niro zaista, nije film,  prodavao paradajz i papriku na pijaci u Nišu.

Knjiga koja obiluje zaboravljenom ili zaturenom istorijskom, geografskom, etnološkom građom. Nastajala je tokom čitavog niza godina, mahom slučajno. U pričama se nalaze i kikindske znamenosti. Vlada Arsić, autor knjige „Neviđena Srbija“  istraživač, novinarsku karijeru započeo je 1985. godine u Voždovačkim novinama, i do sada zabeležio na stotine reportaža o ljudima i sudbinama. Pisao je za Ilustrovanu Politiku i Nacionalnu reviju, uređivao u Horizontu, reviji Sat i dnevnim novinama Press.