“Najjači samo veruju u zakon pobede”

U ovogodišnjoj manifestavciji “Strongman”, koju skoro dve decenije organizuju braća Bogojević iz Novih Kozaraca, svoj dolazak je potvrdio i najači čovek sveta Matijaš Belšak iz Slovenije.

Manifestacija “Najjači čovek”, koja je do sada već toliko puta potvrđena učešćem svetski priznatih i poznatih imena iz celoga sveta, biće održana sledećeg vikenda, tačnije 21. jula u Novim Kozarcima. Osnivač Body bilding kluba “Sloboda” i organizator manifestacije “Strongman”, Miodrag Bogojević dugogodišnji je body bilder:

-Cela porodica je sportski aktivna, a prostor naše  teretane godinama, bez ikakve nadoknade ustupljujemo  svim meštanima sela. Strongman je sportsko-takmičenje čiji je osnovni cilj ispitivanje fizičkih mogućnosti ljudskog tela u smislu snage i izdržljivosti. Održavanje ovakvog sportskog nadmetanja je odlična prilika za promociju kako Novih Kozaraca, tako i grada Kikinde, koji stoje kao podrška celom događaju.

 

Najjači i za sada jedini predstavnik Srbije kada je ljudska snaga u pitanju je pedeset-dvogodišnji Dragan Bogojevič, predsednik kluba “Sloboda”. Kako kaže i ovoga puta će stati rame uz rame sa divovima:

-Nadam se da ću ove godine osvetlati obraz našim Kozarcima i naše Kikinde. Pravo da kažem, ja sam i prošle godine rekao da se povlačim. Trebalo je davno da se povučem. Ali, ja evo vežbam lagano. Srbija je ostala bez snagatora. Evo i Ervin Katona se povukao, ostao sam ja. Očekujemo  učesnike iz Indije, Poljske, Mađarske, Slovačke, Slovenije, evo ja iz Srbije. Mislim da će publika imati mogućnost da pogleda  prave okršaje.

A njegova potreba da pođe putem najjačih ljudi sveta došla je tek spontano, iz inata, kako kaže, kao isprovocirana potreba da se dokaže. Epilog ove priče o tome, kao i koliko je potrebno zalagati se, vežbati, kao i to  da nisu imali podršku od mama Milke, kada su krenuli sa nadmetanjima i pripremama možete pogledati u emisiji Rubinizmi, koja je na našem programu sutra u 21 sat.