Najbolje znanje o Kikindi pokazali đaci iz Novih Kozaraca

U organizaciji Kancelarije za mlade učenici 12 osnovnih i srednjih škola takmičili su se u kvizu znanja “Moja Kikinda”. U finalom nadmetanju između četiri škole: Tehničke, Srednje stručne škole “Miloš Crnjanski”, Gimnazije “Dušan Vasiljev” i OŠ “Ivo Lola Ribar” učenici iz Novih Kozaraca uspeli su da odbrane titulu prvaka koju su stekli prošle godine. Željana Budimir iz OŠ “Ivo Lola Ribar” nije krila zadovoljstvo što su ponovili prošlogodišnji uspeh.

Sa finalistima se družila i Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada Kikinda. Lokalna samouprava daje uno podršku kvizu koji je organzovan peti put.

-Priručnik “Moja Kikinda”, koji govori o znamenitim Kikinđanima, svim istorijskim i geografskim činjenicama, služi svima nama. Retko smo u prilici da učimo o našem gradu, tako da je priprema za ovaj kviz odlična prilika da učenici nauče više o sredini u kojoj žive. Priručnik može da bude i deo promotivnog materijala Kikinde , ali i da osnovcim i srednjoškolcima služi u većoj meri – istakla je Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada Kikinda.

Priručnik “Moja Kikinda” izdao je Kulturni centar, a Kancečarija za mlade tu je da pruži punu podršku, rekao je Dalibor Oličkov, koordinator Kancelarije za mlade.Za sve škole koje su se plasirale u finale obezbeđen je multifunkcionalan štampač sa zamenskim tonerom dok će svi učesnici finala, kao nagradu, imati priliku da na jednodnevnoj ekskurziji obiđu Muzej “Žeravica” u Novom Miloševu, dvorac “Fantast” u Bečeju, ergelu konja u “Zobnatici” i gradski muzej u Subotici.

Ove godine izdata je nova knjiga čije štampanje je finansijski pomogla lokalna samouprava. Priurčnik je ažuriran sa novim podacima i slikama. Kviz i knjigu osmislio je profesor geografije Miroslav Grujić .