Nagrade najboljima Privredne komore Srbije i Regionalne komore Kikinda

Nagrade najboljima Privredne komore Srbije i Regionalne komore Kikinda

I pored teške godine za poslovanje bilo je onih koji su uspeli da ostvare zanačajne uspehe.U Regionalnoj privrednoj komori nagrade najuspešnijim privrednim društvim i pojedincima u prošloj godini uručili su gradonačelnik Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Milivoj Linjački i direktor RPK Tibor Horvat.

Za poslovnog lidera u prošloj godini Privredna komora Srbije izabrala je direktora kikindskog “Mecafora” Nebojšu Nedeljkovića. “Mecafor” je u Kikindi podignut kao greenfield investicija 2016. godine. Fabrika se nalazi u novoj Industrijskoj zoni i prostire se na 8.000 kvadratnih metara. U septembru 2020. završen je nov pogon od oko 3.000 kvadrata gde će se razvijati nova delatnost proizvodnja delova za avione. Plaketom za poslovni uspeh za prošlu godinu Privredne komore Srbije nagrađena je firma „Šole“ prevashodno zbog povećanja prihoda i izvoza iz godine u godinu. Broj zaposlenih je povećan, a firma je je aktivna na polju dualnog obrazovanja.

Posebne diplome dodeljene su pojedincima Mladenu Đuranu, direktoru PSS i Tatjani Nikolin, direktorici ’’Labinprogres – tvornice poljoprivrednih strojeva’’ iz Novog Kneževca.Njih dvoje su proglašeni regionalnim poslovnim lidera za područje Severnobanatskog upravnog okruga za 2020. godinu.

Jubilarnim nagradama za dvadeset i trideset godina postojanja i rada, nagrađeni su“Kozara” iz Banatskog Velikog Sela i PSS za 30 godina rada, dok su firme “Promedia” iz Kikinde i “Adrian Šped” iz Novog Kneževca dobile priznanja za dve decenije rada. Plaketu za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2020. godinu dobila je firma “Autoflex – Livnica” iz Čoke. Plaketu za razvoj poljoprivrede pripala je “Kikindskom mlinu”, a usluga firmi “Senta promet” .