Načelnik PU Kikinda Dragan Jović ispraćen u penziju

Pre nešto više od 30 godina, kada je započinjao policijsku karijeru, Draganu Joviću, sada već penzionisani načelnik Policijske uprave Kikinda, dani mira i odmora delovali su mu kao daleki. Tako je bilo i pre 10 godina kada je došao u naš grad. Policijski posao je profesija koja traži velike žrtve i puna je izazova, ali Jović nijedan nije izdvojio kao poseban.

-Svoju profesiju poistovećujem sa lekarskom, jer je veoma humana i možda jedina pored lekarske koja spašava živote. Nas obično posmatraju sa onog drugog aspekta, kao organa koji je represivan i kažanjava, a zaboravlja se humana strana. Celog života sam se trudio da budem na usluzi svim građanima, da pomognem koliko god mogu i da ceo život posvetim ovom pozivu. Mislim da sam u velikoj meri u tome uspeo.

U govoru na oproštajnom koktelu Jović se osvrnuo i na sve saradnike, bez kojih ne bi mogao da uspešno rešava probleme, usmerene na borbu protiv kriminala i uspostavljanja opšteg mira. Tu se prvenstveno misli na sudstvo i kolege iz Rumunije i Mađarske, sa kojima je ostvario i više nego odličnu saradnju.

Iako poreklom Senćanin, Jović je istakao da će Kikindu uvek nositi u srcu i rado joj se vraćati. Posebno zbog Narodnog pozorišta, čije je sve predstave pogledao.

Životni planovi, ipak, ga vode na drugu stranu. Jović je Televiziji Rubin otkrio da će prve penzionerske dane provesti u odmoru,a da potom odlazi u Novi Sad, gde mu je supruga i gde će započeti neku novu karijeru.

Oproštajnom koktelu prisustvovali su načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač, Jovićeve kolege iz policije i drugih saradničkih ustanova i institucija i ljudi iz kikindskog javnog života Kikinde. Svi su mu poželeli da penzionerske dane provede u miru i dobrom zdravlju.