Na streličarskom kupu u Kikindi oboren državni rekord

Streličarski klub “Kentaur” bio je domaćin 3. Otvorenom streličarskom kupu Kikinde. U Sportskom centru “Jezero”ugostili su streličare iz cele Srbije.Na indor takmičenju gađalo se sa udaljenosti od 18 metara u kategorijama: veterani, seniori, juniori, pioniri i kadeti.

 

 

 

 

-Zadovoljni smo odzivom takmičara. Naš turnir ušao je u zvaničn kalendar Streličarskog saveza Srbije. Kuriozitet ovogodišnjeg takmičenje je da imamo 30 procenata više dece u odnosu na prethodne kupove – istakao je Jovo Vukmirović, potpredsednik SK “Kentaur”.

Takmičenju je prisustvovao i Saša Tanackov, član Gradskog veća.

-Kikindska sportska porodica pre nekoliko godina postala je bogatija za streličarstvo. Drago nam je što ovakav olimpijski sport egizistira u našem gradu jer je odraz ličnog umeća, truda i rada u svakog pojedinca – rekao je Saša Tanackov.

Na takmičenju su Kikinđani članovi Streličarskog kluba “Apolo” koji su takođe učestvovali osvojili četiri medalje. Danijel Mikan u kategoriji starijih pionira u disciplini luk bez nišana osvojio je zlato, Adrianu Rafi pripalo je srebro, a Đorđu Miškoviću bronza. Kristjan Olah u kategoriji kadeta osvojio je bronzanu medalju u olimpijskom stilu. Lazar Andrev iz SK “Pančevo” koji se takmiči u kategoriji starijih pionira u olimpijskom stilu oborio je državni rekord.