Na sportskim igrama Gerontološkog kluba Kikinde, najbolja ekipa iz Mužlje

Novi Gerontološki centar bio je domaćin sportskom takmičenju u pikadu i bacanju metalnih pločica i visećoj kugli. Na takmičenju je učestvovalo 13 ekipa, a pobednici su ovoga puta bili, kada je ekipni plasman u pitanju članovi ekipe „Crvenog krsta“ iz Mužlje.

U organizaciji Kluba Gerotnološkog centra Kikinda u prijatnom ambijentu dvorišta, Novog doma okupilo se čak 13 ekipa, koje su se takmičile u pikadu i bacanju metalnih pločica i visećoj kugli.

Ovoga puta, kako je navela Nataša  Čubrilo, rukovodilac vaninstitucija,  takmičili su se  članovi ekipa domaćina, zatim ekipe iz raznih kikindskih udruženja, kao i gosti iz Padeja, Novog Miloševa, Mužlje, Iđoša, Nove Crnje i Zrenjanina: Cilj ovog takmičenja je na prvom mestu druženje i saradnja sa ekipama, kojih je ovoga puta 13. Inače i mi odlazimo po pozivima kod drugih ekipa i rado se odazivamo, kada nas pozovu.

Prvo mesto kada je ekipni plasman u pitanju osvojili su članovi akipe Crvenog krsta iz Mužlje, drugo mesto Udruženje penzionera 1, iz Novog Miloševa, dok je treće mesto pripalo ekupi kikindskog Geronto centra 1. Najbolji pojedinci su ovoga puta su bili Vasa Divjakov i Milan Radonjić.

Fizička aktivnost osoba treće životne dobi bitan je faktor za svaku osobu koja pripada ovoj grupi.

Najvažniji pozitivni efekti fizičke aktivnosti i fizičkog vežbanja utiču na psihofizičku ravnotežu čoveka, te njenu ulogu u socijalizaciji i u vezi sa prirodnim okruženjem svrstavaju se u sadržaje zaslužene za opšte stanje čoveka, a samim tim i za zdravlje.