Na Prijemnom odeljenju 200 intervencija tokom praznika

Tokom proteklih dana lekarsku pomoć potražilo je više stotina građana, kažu u Opštoj bolnici. Građani su se javljali zbog padova na poledici sa prelomima i uganućima, a pojedini slučajevi su usmereni ka drugim centrima.

Na Prijemnom odeljenju Opšte kikindske bolnice za vreme ledenog talasa imale su povećan broj pacijenata koji su bili teže ili lakše povređeni prilikom pada. Zbog povreda usled saobraćajnih nezgoda lekari  su intervenisali u 11 slučajeva, rekao je za našu TV kuću dr Vladimir Prunić, načelnik Prijemne službe:

-U ovom periodu od 1.-8. januara naša služba i lekari i sestre su  radili  punom parom, što jeste slučaj  na ovom odeljenju tokom cele godine, ali je sada nešto malo više. Bilo je dosta povređenih, dosta bolesnih ljudi koji su kod nas pregledani ili su poslati u ustanove višeg ranga.

Lekari Prijemne službe su najčešće intervenisali zbog učestalih padova i lomova usled snega i leda, rekao je Prunić i dodao:

-Ukupno je bilo 200 pregleda za ovih osam dana, od tog broja najviše zbog povreda izazvanih padovima. Bilo je dosta bolesnika sa kardiovaskularnim tegobama, takođe su 4 infarkta usmerena ka institutu u Sremskoj Kamenici. 

Savet za sugrađane, naročito one starije, da zbog opasne poledice bez preke potrebe ne izlaze napolje.

Meteorolozi upozoravaju da danas i sutra zbog ledene kiše treba biti posebno oprezan. Od sutra temperatura kreće ka plusu, a sneg prelazi u ledenu kišu, koja se smatra najopasnijom vremenskom pojavom po živote ljudi! Kada topli vazduh i kiša dotaknu i dalje ledeno tlo, stvara se poledica, zbog koje pešaci moraju biti još oprezniji. Oprez se savetuje i vozačima, jer zbog ovakvih uslova na putevima može doći do proklizavanja.