Na otvorenim bazenima u Banatskom Velikom Selu sve više gostiju iz Rumunije

Na otvorenim bazenima u Banatskom Velikom Selu, ove godine je primetan daleko veći broj gostiju koji dolaze iz pograničnih mesta iz Ruminije. Dnevno pogodnosti otvorenog kupališta koristi od 300 do 500 gostiju, iako je evidentno da je proteklog meseca izostala planirana posećenost.

U Banatskom Velikom Selu, na otvorenim bazenima u toku je kupališna sezona. Dva bazena, od kojih je onaj manji prilagođen za decu i veliki olimpijski koriste se svakodnevno od početka sezone, pa sve do prvog septembra. Meštani često dolaze objašnjava  Miloš Sredić, član spasilačke ekipe i dodaje da dolaze i gosti iz okolnih mesta, premda je ove godine  zbog dobrih uslova koje priža bazen, povećan i broj kupača iz susedne zemlje:

-Dolaze nam u poslednje vreme i gosti iz Ruminije i svakoga dana ih je sve više. Zbog dobrih uslova, zbog čistoće samog prostora, ali i prikladne cene ulaska, oni su nam sve redovniji. Dnevno se u zavisnosti od vremenskih uslova ali i samog dana u nedelji menja i broj gostiju.

 

Pravilo i praksa na ovim bazenima je saniranje i popravka sporadičnih kvarova, ali i priprema prostora za letnju sezonu. Takođe na bazenu su tokom smene raspoređene spasilačke i medicinske ekipe.

Dubina velikog bazena ćije su dimenzije 33 sa 25 metara iznosi dva metra, dok je dečiji dugačak 12, a širok 7 metara. Kako Sredić dodaje, posetioci, od kojih su neki redovni i svakodnevni osim pogodnosti kupanja i sunčanja, imaju mogućnost osveženja u obližnjem kafiću restorana, dok oni koji vole hlad i za to imaju prikladno mesto u malom parkiću oko fontane. Radno vreme bazena je od pola deset do 19 sati. Od 15. avgusta radno vreme se skraćuje do 18 sati. Kulturno zabavni program je ove godine izostao, a kako naš sagovornik dodaje, za sada je siguran da neće biti produžena sezona kupanja u septembru.