Na krilima leptira za Kalinino ozdravljenje

Dvorište Kulturnog centra Kikinda svake subote od početka rastpusta mesto je na kome se okupljaju najmlađe generacije sugrađana.

Na Dečijoj pijaci trguje se uz dobro društvo i muziku. Ipak, današnji susret bio je drugačiji.

Na sceni su se našli mladi glumci koji su za svoje vršnjake, roditelje i sve ostale građane izveli „Rođendan leptira“. Ova predstava, kao i mnoge manifestacije u našem gradu, imala je humanitarni karakter:

-U okviru dramske radionice „Svitac“ OŠ „Vuk Karadžić“ urađena je predstava „Rođendan leptira“ za koju sam ja napisala tekst, a režirale smo je koleginica Radmila Mandić i ja. Mali glumci pohađaju drugi i četvrti razred. Tekst je zaista inspirativan i uklopio se u celu humanitarnu akciju za pomoć Kalini. Predstavu „Rođendan leptira“ doživeli smo kao da igramo za Kalinina krila, objašnjava učiteljica OŠ „Vuk Karadžić“ Desanka Ristić.

Predstava je već izvedena na Republičkoj smotri u Leskovcu, gde je pobrala simpatije žirija i publike i osvojila četvrto mesto. Komad se sada seli i na CD, čija je prodaja takođe humanitarnog karaktera:

-CD je u pripremi. Zahvaljujemo se video studiju „Orion“, koji se uključio u ovu akciju. Sav prihod od prodaje CDa biće smeren u humanitarne svrhe. Svi koji žele da kupe CD, mogu to da učine u Kulturnom centru, a cena je 200 dinara, kaže učiteljica Radmila Mandić i dodaje da „Rođendan leptira“ nastavlja i dalje da se izvodi:

-Mi u školi „Vuk Karadžić“ imamo lepu tradiciju dramskih radionica. Nastavljamo dalje sa pripremanjem predstave. Uključivaćemo se i u druge akcije i jako nam je drago što su deca zainteresovana da dolaze na dramsku sekciju.

Učiteljice naglašavaju da su mladi glumci svesni da ovom predstavom pomažu Kalini:

-Rado su se odazvali. Neki glumci su na moru, pa su njihovi drugari uskočili vrlo rado. Ne pamtim da je neka akcija imala takvog odjeka u gradu. Za našu Kalinu sve – Krila za Kalinu, ističe uz mnogo emocija Desanka Ristić.

Podršku je, na više nivoa, pružio i Kulturni centar:

-Sinoć smo imali otvaranje izložbe i prihod od slika koji se prodaju idu direktno Kalininim roditeljima. Pored ove predstave, i sutra će biti održana Dečija pijaca, a sav novac ide takođe Kalininim roditeljima, naglašava direktorica ove ustanove Tanja Nožica.

Priča o leptiru i njegovom rođendanu ima lep i srećan kraj, a cela Kikinda želi da se isto desi i našoj maloj hrabroj devojčici. Želja svih je da Kalina brzo ozdravi i da dođe i uživa u ovoj i svakoj novoj predstavi malih glumaca.