Na dodeli poklon paketa u kikindski “Bebi klub” upisalo se još 148 mališana

U gradskoj kući dodeljeni su paketi bebama rođenim krajem prošle godine.

– Dobro došli u gradsku kuću. Povod su ovi osmesi dece i svima Vam čestitam rođenje dece jer je to najlepše što može da se dogodi svakom pojedincu u životu, i želim da ih u gradu bude što više rekao je danas roditeljima, okupljenim u gradskoj kući, Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Još 148 beba Kikinde danas se upisalo u gradski bebi klub. Njihov dolazak na svet nagrađen je bebi paketima koji sada već tradicionalno čekaju svaku bebu rođenu u našem gradu. U gradskoj kući upoznajemo Nenada, ima 3 meseca a kod kuće još četvoro braće i sestara.

Iskustvo ne manjka, znam sve. Pomažu mi starija deca i suprug. Primali smo i pre bebi pakete i dobro dođu. Ne znam kako sam se rešila da imam petoro dece ali da je teško, teško je. Najteže je finansijski, sve je skupo. Recimo on pije mleko u prahu, ne sisa od početka, teško je , kaže Renata Golubov.

I četvoromesečna Jovana Linkin ima veliku porodicu. Ona je treća beba, treća devojčica, u ovoj porodici.

Svakako je lepo. Ovo nam je treća devojčica, želeli smo dečaka ali zadovoljni smo i sa devojčicom. Prošle su početne muke i sad ide svojim tokom. Srednja ima 2 godine, a starija 4 godine. Već smo dobijali bebi pakete, i nabolje dođe multifunkcionalna stolica koja je odlična, kaže Ružica Sremčev.

Grad će se truditi da pruži svoj maskimum kada je pomoć bebama i porodicama u pitanju, čulo se i na današnjem skupu.

Ovi trenuci su najlepši u gradskoj upravi kada delimo našim najmlađim sugrađanima bebi pakete i njihovim roditeljima. U tekućoj, 2021.godini iz gradskog budžeta smo izdvojili 4,2 miliona dinara za bebi pakete. Iskoristila bih ovu priliku da potsetim parove koji su se odlučili za vantelesnu oplodnju da nam se obrate i podnesu svoje zahteve, kaže Ramona Tot, članica gradskog veća Grada Kikinda

Prošle godine u našem gradu rođeno je 426 beba. Najviše ih je rođeno u julu i to 51.