Na Beogradskom maratonu će se čuti pesma, koju pripremaju izviđači odreda “Proka S Plavi”


Izviđači odreda „Proka S Plavi“ i ove godine su bili učesnici „Svetosavskih susreta“ i sa tog takmičanja doneli pehar i bronzanu medalju. Akustik bend „Banatsko plavo“ , koji je oformljen u odredu, pripremio  je Svetosavsku himnu za susrete, a stigla im je molba od organizatora Beogradskog maratona, da urade jednu pesmu i za ovo sportsko dešavanje, koje će biti 14. aprila.

Odred izviđača „Proka S Plavi“ koji već treću godinu aktivno radi i okuplja veči broj mladih Kikinđana, ima dobru saradnju sa beogradskim izviđačima. Saradnja se, kako je naveo zamenik starešine  odreda Miodrag Tadić,   između ostalog ogleda u uzajamnim posetama u okviru raznih dešavanja, kao što su Svetosavski susreti, na kojima su i ove godine bili pozvani i odakle su se vratili sa bronzanom medaljom:

-Ove godine smo uradili himnu za “Svetosavske susrete”. Prvenstveno smo hteli odemo i ovoga puta, kako bi mogli da pevamo pesmu “Izviđačka priča”, koju smo uradili sa izviđačima i prijateljima iz odreda “Plamen” iz Banovića. Ove godine smo,  u konkurenciji od 17 ekipa, za izvođenje te dve pesme uspeli da osvojimo treće mesto. Jedini smo od srpskih predstavnika  odreda, koji su osvojili nagradu. Mogu slobodno da kažem da smo jedan od retkih odreda, koji dolazi sa svojim autorkim pesmama. Nove pesme, novi tekstovi, bez ponavljanja.

Ovoga puta je pohvala dodeljena i bračnom paru Tadić, zbog svesrdnog zalaganja i višegodišnjeg truda oko odreda, kao i organizovanih humanitarnih akcija, u kojima učestvuje odred. Osim tipskih pesama, koje stvaraju sa povodom i pesme koje nisu izviđačke, nađu se u potpisu Miodraga Tadića. Inače, mogućnost učlanjenja u odred „Proka S Plavi“ je otvorena tokom cele godine, broj članova se iz dana u dan povećava.

Nakon što su zapaženi kao autori pesama, stigao je poziv i od organizatora Beogradskog maratona.

Kako bi odgovorili zadatku, potrebna je pomoć i podrška, kojoj se iskreno nadaju. Kako je Tadić dodao osim angažovanja samih članova, zatim pridruženih članova i grad Kikinda pomaže rad odreda “Proka S Plavi”. Ove godine je obezbeđen prevoz za sve članove ovog odreda, koju su bili učesnici  Svetosavskih susreta što dokazuje da izviđači, kada se radu o ozbiljnim angažovanjima mogu da računaju na podršku.