Muzika devedesetih kao tema za još jedno uspešno Disko veče u Kikindi

Disko ritam devedesetih, koji se sinoć čuo iz SC „Jezero“ okupio je generaciju rođenih šezdesetih i sedamdesetih, a i one malo mlađe da uz stare hitove, nekada vrlo rado slušane u diskotekama Akvarel, Kameleon ili Lun opet zaigraju.

Tapiri, Đogani, Mobi Dik, Knez i plejada ondašnjih rado slušanih hit mejkera opet je izvela stare disko plesače da pokažu da su još u formi.

 

 

Još jedno veče uspešno organizovano od strane Odseka za poslove razvoja grada, a u okviru Kikindskog leta oduševilo je sugrađane, koji su u broju koji je gotovo premašio disko veče Delfin, igrali u ritmu disko hitova devedesetih. Kako je ispred Odseka za poslove razvoja grada objasnila  Olivera Marinkov, osluškivali su šta sugrađani žele, te se rodila ideja da se organizuje još jedno disko veče:

-Ovo je prvi put da u okviru Kikindskog leta organizujemo Disko veče devedesetih. Prošle nedelje smo bili svedoci dobre atmosfere, koja je ovde vladala. Slušali smo šta je ono što bi sugrađane takođe oduševilo, onu mlađu generaciju i eto, još jedne  Disko večeri. Velika posećenost govori u prilog tome da nismo pogrešili i da ovakve večeri imaju pravog odjeka.

Ovoga puta, za mix pultom u pravom DJ maniru, pley listu je pripremao Ivan Stojković, koji se pre dvadesetak godina već okušao na mestu odakle se ispunjavaju muzičke želje:

-U svoje vreme sam slušao ovu muziku, bavio sam se tim. Evo, prošlo je dosta godina, ali još uvek je sve ovo prava stvar. Ova muzika je ipak imala dušu, u odnosu na ove sada ritmove. Imala je neku svoju priču, ljubav tragediju i ritam koji ljulja.

Brojka od oko 800 sugrađana, koji su se momčili i devojčili pre dvadesetak godina, dokaz je da su ovakve večeri pun pogodak.

A u centru zbivanja svakako da su i ovoga puta bili pravi majstori brejk ili nekog drugog densa, koji jednom naučene korake, uvek pamte. Bačena rukavica generaciji „Disko Delfin“ kada je posećenost disko večeri u pitanju, nagoveštava da će morati već sledećeg avgusta da dokaže da li je Kikinda više volela muziku osamdesetih ili devedesetih.

 

Za tu priliku i DJ-evi će imati pune ruke posla da naprave pley listu, sa “novim starim hitovima”. Sve u svemu još jedna odlična ocena organizatorima, koji možda sledeće godine organizuju i rok veče za onu  “generaciju između”, koja je volela malo tvrđi zvuk poput Azre, Smaka, Skloništea, ili Metalike, AC/DC, Led Zepelina, ili grupe ZZ top.