Muzički Novogodišnji vašar

Novogodišnji program na Gradskom trgu počinje 24. decembra, kada će zvanično početi i Novogodišnji Vašar, u okviru kog je planiran muzičko-koncertni program. Sam doček 2019. navela je Marijana Mirkov ispred Odseka za poslove razvoja grada,  biće obeležen bogatim vatrometom, prigodnom čestitkom i Bečkim valcerom, što postaje tradicija grada:

-Novogodišnji vašar, koji predstavlja mesto na kom se već oseća praznična euforija zvanićno počinje u ponedeljek u deset sati, kada će sugrađani imati priliku da se prošetaju i da vide sve ono što su ovogodišnji izlagači pripremili, a moći će i da poslušaju neku dobru staru stvar, pošto će biti muzike za sve.  Osim prodajnog dela, od 16 sati su planirani nastupi naših lokalnih izvođača i muzičara, a od 18 sati će biti mini koncerti grupa koji nisu veliki po imenu ali su dobri po kvalitetu. Koncerti počinju 24. decembra.

Ono što predstavlja pitanje, gotovo svakog decembra to je da li će biti dočeka Nove godine tačno u ponoć na Gradskom trgu i ko će pevati na bini:

-Iskustvo iz prethodnih godina nam govori da je sama Novogodišnja noć u poslednje vreme posvećena porodici. Sugrađani dođu u petnaest minuta do ponoći i ostanu do dvanaest i petnaest i zato smo mislili da novac koji je predviđen za koncert u Novogodišnjoj noći usmerimo na mini koncerte u trajanju od nedelju dana, pred sam doček Nove godine. Ceo program je osmišljen tako što će prodajni deo vašara trajati od deset do dvadeset sati, dok je muzički program podeljen od 16 sati, kada će svakodnevno gostovati domaći bendovi, a od 18 mini koncerti grupa sa strane koji nisu veliki po imenu, ali su veliki po kvalitetu.

U ponedeljak 31. decembra, tačno u podne, najmlađi će imati mogućnoist da sa glumcima pozorišta Lane i horom Čuperak, uz muziku, igru, slatkiše dočekaju Deda Mraza i dečju Novu godinu. U ponoć je planiran bogat vatromet, novogodišnja čestitka i Bečki valcer uz koji će biti ispraćena Stara i dočekana Nova godina.