“Muzički miš” u “Eđšegu”

“Muzički miš”, bend iz Ade već se predstavio kikindskoj najmlađoj publici u KUD-u „Eđšeg“,  sa kojima sarađuju već duži niz godina. Misija ovakvog benda je samo i jedino muzika za decu, koju prave i osmišljavaju baš ispirisani zgodama najmlađih.

Na svojim proputovanjima družili su se nedavno i sa najmlađom publikom u  Kanjiži, Senti, Subotici, rekao je u svojoj izjavi jedan od članova benda, Palusek Endre:

-Mi smo grupa iz Ade, imamo dva člana iz Ade i jedan član nam je izu Sente. Mi se bavimo isključivo dečjom muzikom i sviramo za decu. Komponujemo i sviramo deci. Naše predstave su interaktivne. Do sada smo, ove godine nastupili jedno pedeset do šezdeset puta. Deca vole naš repertoar, pa je pravo zadovoljstvo za njih nastupati.

Kako je objasnila sekretarka KUD-A „Eđšeg“, Šili Eva, na ovakav način se trude iz organizacije da najmlađe svoje članove uvedu i u svet dečje pesme. Deca pokazuju veliko interesovanje i ispoljavaju potrebu za aktivnim učešćem, kada su muzika, ali i gluma u pitanju:

 

-Doveli smo ovu muzičku grupu da ušarenimo aktivnosti u KUD-u. Do sada smo imali radionice i razna druga dešavanja, a ovo je sada pravi koncert primeren baš njima. Deca vole i jedno i drugo, ali ovo će im možda biti i najzanimljivije.

Bend „Zenegir“ ili Muzički miš radi i egzistira već 30 godina. Kako su objasnili, muziku sviraju i stvaraju koristeći više instrumenata, od kojih pojedine instrumente deca i ne viđaju često.

Do sada su objavili nekoliko svojih projekata, na kojima su pesme vrlo popularne kod mlađe generacije, te su njihovi koncerti uvek dobro propraćeni i često su na koncertima,  vraćani da ponove neke od svojih najzanimljivijih pesama