Muško-ženski odnosi u komadu “Samo da ti kažem koliko te volim”

U okviru “Kikindskog leta” u dvorištu Kurije odigrana je predstava “Samo da ti kažem koliko te volim”. Rađena je po noveli poznatog italijanskog pisca Antnoija Amura, a dramatizaciju potpisuje Duško Anđić. Duhovitu scensku priču o svakodnevici, o sporazumima i nesporazumima, o lepom i ružnom, o svemu što nas okružuje i onome što sami proizvedemo u zajednici muškarca i žene već deset godina na sceni glume Ljiljana Đurić i Milenko Pavlov.

-Zanimljivo u našoj prtedstavi je to što će svako iz publike prepoznati bar jedan trenutak iz sopstvenog života. Na sceni prikazujemo male inserte iz svakodnevnih porodičnih situacija i na taj način ih nasmejemo – istakla je Ljiljana Đurić.

Uskoro će biti obeleženo 150 izvođenje ovog komada na teritoriji Srbije, a predstava je osvojila i nekoliko nagrada.

Milenko Pavlov sa posebnim emocijama dolazi u Kikindu. Bio je deo kikindskog pozorišnog ansambla u predstavama “Pa, izvolte u Sakule” i “Kako Banat kroz rodoljublje ide”, a jedno vreme je i živeo u našem gradu.

-Kikindsko pozorište i glumci su divni. Pravili smo predstave koje je narod rado gledao. Igrao sam oca u predstavi “Pa, izvolte u Sakule”. Interesanstno je da sam 30 godina ranije u istoj sceni igrao sina, ali u zrenjaninskom pozorištu. U Kikindi se uvek osećam kao domaćin, a ne kao gost – rekao je Milenko Pavlov.

Milenko Pavlov otkrio nam je da voli da improvizuje na sceni, kao i da mu je želja da ponovo zaigra u kikindskom Narodnom pozorištu.