Mokrinčani proslavili crkvenu i varošku slavu

Mokrinčani proslavili crkvenu i varošku slavu

Nakon što su organizovani kulturna dešavanja i sportski susreti crkvena i varoška slava Mesne zajednice Mokrin, Sveti Arhangel Mihailo završena je dodelom priznanja. Najpre je u pravoslavnom hramu služena večernja služba koja je okupila veliki broj vernika.Slavi je prisustvovao i gradonačelnik Pavle Markov koji je još jednom istakao koliko je važno da se podjednako vodi računa o potreba žitelja grada i stanovnika sela.

-Predstavnici gradske uprave konstantno su prisutni u mesnim zajednicama. Važno nam je da razgovaramo sa meštanim sela o njihovim problemima kao i na koji način možemo unaprediti razvoj sela. Izdvajanjem solidno velikih sredstava pokazujemo da mislimo o selu. Konstantnu razgovaramo o selima, jer je u prethodnim godinama Kikinda kao grad imala dominantnu ulogu. Vidi se pomak, jer je naša pažnja koja je usmerena na mesne zajednice, dala rezultat. Svake godine izdavajamo više sredstava za sela, što doprinosi većem broju investicija na samom terenu – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Ovo je bila prilika da se rezimira šta je sve tokom godine urađeno u Mokrinu.

-Ove godine počelo je da se vodi više računa o mesnim zajednicama. Trudimo se da to iskoristimo. Mokrinska udruženja moram da pohvalim jer su iskoristili maksimalno konkurse koji su raspisani na nivou grada, Pokrajine, Republike. Kapaciteta imamo i važno je da podstičemo što više meštana da se uključe u rad mesne zajednice. Neću više biti predsednik mesne zajednice, ali tu sam da podržim svaku akciju i aktivnost – dodao je Goran Dumitrov, v.d. predsednika MZ Mokrin.

Povelja “Zaslužni građanin Mokrina” uručena je specijalisti plastične hirurgije, načelniku na VMA, pukovniku profesoru dr Jefti Kozarskom koji je u Mokrinu živeo tokom najlepšeg dela života.

-Ovo priznanje mi je veoma drago zato što je došlo od ljudi sa kojima sam odrastao. Dugo već ne živim u Mokrinu, više od 40 godina, ali saznanje da neko prati moj rad i da je spreman da to javno kaže i nagradi je veliko zadovoljstvo i satisfakcija – kazao je dr Jefta Kozarski, specijalista plastične hirurgije.

Godišnja nagrada Mokrina pripala je mladom fudbaleru 22- godišnjem Đorđu Ivanoviću, najboljem strelcu Jelen Super lige i odnedavno reprezentativcu Srbije. Kako je istakao želja mu je da jednog dana zaigra u “Real Madridu” :

-Od sedme godine treniram fudbal. Prve sportske korake napravio sam u “Deliji”, potom sam igrao za “OFK Kikindu 1909” , a sada sam u “Spartaku” iz Subotice. Nedavno sam dobio poziv od Mladena Krstajića da zaigram u reprezentaciji.Imam velika očekivanja, ali napredujem korak po korak.

Specijalnim priznanje nagrađen je Dejan Dražić, poznatiji kao Dex Rock, jedan od vodećih jutjubera na Balaknu. Zahvalnice su dobili Mokrinčani koji su život u selu učinili lepšim: porodica Novakov-Čobanov i Civrić i Živa Markov.