Mokrin odaje dužnu poštu Miroslavu Antiću i Raši Popovu

Miroslav Antić rušio je i stvarao mitove u svom bogatom opusu, a kako je pesnik,novinar i filmski stvaralac to radio otkriće nam glumci, pisci, novinari koji će učestvovati u ovogodišnjem programu.

 

 

 

 

 

 

 

-Na bini na Varoškom trgu sećanje na Miku Antića evociraće glumci Voja Brajović, Milica Mihajlović, pevačica Tanja Jovićević i drugi. Ovo je manifestacija koja se odžava traje duže od tri decenije -istakao je Živko Ugremović, predsednik MZ Mokrin.

Učestvuju i glumci: Milica Zarić, Svetozar Cvetković,Miodrag Petrović,Jelena Đokić. Biće tu i novinar Bora Otić, pisac Ivan Radosavljević, dramaturg Božo Koprivica. Program će voditi Maja Šuša, a sve će muzički začiniti tamburaški orkestar “Mokas”. Memorijal „Miroslav Antić“ organizuje Mesna zajednica Mokrin, a finansijski su ga pomogli grad Kikinda i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

U sredu, 26. juna Mokrin će ponovo biti centar kulturnog zbivanja. Drugi put odaće se počast Radivoju Raši Popovu književniku, publicisti, glumcu i dugodišnjem televizijskom novinaru.

-Raspisan je literarni konkurs povodom “Dana Raše Popova”. Interesantno je da su nam stigli radovi iz cele zemlje, ali i iz Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske. Tema je bila “Šta sve ima u šeširu čika Raše” – dodao je Ugrenović.

Dan Raše Popova” počinje književnim skupom na kom će učestvovati Ljubivoje Ršumović, Tode Nikoletić, Dušan Pop Đurđev, Branimir Rosić, Jovan Adamov. Tom prilikom biće dodeljena Povelja “Raše Popov”. Od 19 sati na bini u centru sela biće održan festival dečijeg stvaralaštva.