Mnogo je kume, mnogo je

Ko je pogledao film “Lepa sela lepo gore” sigurno se seća Viljuškinog odnosno Mandinog dijaloga sa kumom Lazom kog je tumačio Dragan Petrović. Ta često ponavljana rečenica “Mnogo je kume, mnogo je” rado se upotrebljava u svakodnevnom razgovoru, a sigurni smo da će biti prva koju će Dejan Jerinkić prilikom prvog sledećeg susreta izgovoriti svom kumu Damiru Komleniću.

Dejan Jerinkić, nastradali radnik Naftagasa u ekspoziji kod Požarevca, juče je po drugi put operisan u Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Beogradu zahvaljujući njegovom Kumu, namerno napisano velikim slovom, Damiru Komleniću koji je donirao svoju kožu.

Prethodno su lekari ove klinike obavili Damirovu operaciju. Put Beograda je pre nekoliko dana krenulo 11 potencijalnih donotora a među njima i dve devojke. Tim lekara odlučio je da je kum ipak najbolji izbor da bude Dejanov donator kože. Operacija je protekla dobro, Damir se oporavlja i jedino što ga je nakon buđenja iz anestezije zanimalo je kako će proteći Dejanova operacija. Stigle su dobre vesti pa Dejan i pored bola ne skida osmeh sa lica. Za portal TV Rubin rekao nam je “Sad delimo istu bol”. Nakon druge operacije Jerinkića, njegovo stanje je stabilno ali je zbog težine povreda I dalje je životno ugrožen.

Komlenić, kum povređenog Jerinkića je nakon same nesreće koja se dogodila 20.septembra podigao kikindsku javnost na noge, pokrenušvi niz humanitarnih akcija davanja krvi i kože. Animirao je veliki broj sugrađana na društvenim mrežama pa je u dosadašnjim aktivnostima učestvovalo oko 100 Kikinđana.

Kum nije dugme” možda je izreka koja je izgubila na težini ali u slučaju Damira Komlenića i Dejana Jerinkića ona ponovo dobija svoju vrednost. Njihovo poznanstvo počelo je u školskim danima da bi godinama prešlo u pravo prijateljstvo ovekovečeno kumstvom. I to ne uzajamnim, već mnogo važnijim. Jerinkić je krstio Komlenićevog sina. To je trebala da bude najlepša moguća spona njih dvojice ali eto, kao da životu nije bilo dosta pa je rešio da ih poveže i na ovaj način.