Mlekara “Kikinda” počela sa radom

U nekadašnjoj fabrici “Sloga” pre dva meseca zvanično je počela sa radom Mlekara “Kikinda” čiji je vlasnik Saša Mančić. U pogonu se proizvodi kajmak,lisnati sir, kao i specijalne vrste sireva od kozijeg i ovčijeg mleka. Novootvorenu mlekaru posetio je obišao gradonačelnik Pavle Markov.
-Sama mlekara je na visokom tehnološkom razvoju i predstavlja posebnost u našem kraju.Najvažnije je da je ovo samo početak, jer se radi sa 20 odsto od ukupnog kapaciteta. U narednom periodu planirano je povećanje broja zaposlenih, a novi pogon doprineće razvoju stočarstva u Kikindi – rekao je Markov.


Saša Mančić već dve decenije u svom vlasništvu ima mlekare.Najpre je otvorio pogone u Sajanu, da bi pre šest godina posao preselio u Niš. Pre godinu dana ponovo je rešio da poslovanje vrati u rodni grad. Pogon koji je otvoren specijalizovan je za proizvodnju tradicionalnih mlečnih proizvoda.
-Usko smo vezni za proizvodnju kriška sira, kajmaka, preradu ovčijeg i kozijeg mleka. Cilj nam je da povežemo dve mlekare iz Kikinde i Slovenije kako bismo izvozili proizvode u Sloveniju i obratno. Kikinda je bila najbolji proizvođač sira u nekadašnjoj Jugoslaviji, a mi smo tu tradiciju nastavili – istakao je Saša Mančić.
Pun kapacitet proizvodnje očekuje se sledećeg leta.